Filmprogramma 5

Datum: 25 juli 2021
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: The Grey Space, Paviljoensgracht 20, Den Haag
Film

Programma

 • Transformation by holding time (Paul de Nooijer, 1976) – 4’
  De filmmaker legt zijn muze vast met filmcamera en op polaroid. Geleidelijk aan verdwijnt de vrouw uit beeld, langzaam ontwikkelen de foto’s zich en wordt de afbeelding zichtbaar.
 • De Zone (Ben van Lieshout, 1999) – 18’
  De Zone is een strak gefotografeerde, beeldende film die een beklemmende en onthutsende kijk geeft op een typisch Nederlands fenomeen: de afwerkplek. De camera kijkt veelal door de voorruit van een rijdende auto en toont ons de locaties vanuit het gezichtspunt van de man.
 • Daar wil je niet zijn (Hero Wouters) – 10’
  Woest en ledig. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, zodat het … bij cineast, componist en musicus Hero Wouters…op een geanimeerde zoektocht uitliep naar de relatie tussen beeld en geluid.
 • Behoeftebeheer (Iris Lam, 2017) – 21’
  ‘Hoe ontdek je wat je seksuele behoeften zijn en hoe praat je erover met anderen?’ Het contrast tussen de serieuze interviews en de grappige tekeningen is vervreemdend en dwingt de kijker om op een meer lichte en humoristische manier hierover na te denken.
 • Romeo is bleeding (Lydia Schouten, 1982) – 11’
  In Romeo is bleeding probeert Lydia Schouten de diepgewortelde man/vrouw-typering te doorbreken. Hiervoor kruist ze de degens met het andere geslacht, in verschillende performance scenes in felgekleurde decors.
 • Careless Reef! (Gerard Holthuis) – 12’
  Careless Reef! weet met het bekende idioom van de natuurfilm te breken en laat ondanks de bekende ingrediënten een vreemde wereld zien die allerlei associaties oproept.