Conny Dénis

Conny Dénis

deelnemer tekenen, schilderen en grafiek van 1972 – 1978
begeleider grafiek van 1980 – 1992

‘Kijken, kijken en veel modeltekenen was het belangrijkste wat ik op de Vrije Academie leerde.
Wat voor mij ook heel belangrijk was in de ‘Psychopolis’-tijd, waren de ‘equipe-bijeenkomsten in de directiekamer van George Lampe, later in de bibliotheek, met als voorzitter Frans Zwartjes. Ik heb er lange tijd aan deelgenomen en leerde daar na te denken over kunst en kunstbeschouwing, over opvattingen en technieken. Landelijk was in die tijd ook de democratisering van allerlei instellingen populair en ik ben toen een jaar als deelnemer, bestuurslid geweest.’


Grafiek:
In de tuin van de Gheijnstraat stond een apart lokaal voor lithografie, het was een heel fijne lichte werkruimte. Je kon er lekker rustig zelfstandig werken. Wanneer de begeleider, Georg Hadeler, er zelf was, kon je met al je vragen terecht. Ik heb er diverse werken in oplage gedrukt.

De academie parkeerplaats van de Gheijnstraat:
Als ik ’s ochtends op tijd op de academie aan de Gheijnstraat arriveerde, was er altijd nog wel een plekje voor mijn oude bestel eend. Ik parkeerde hem dan tussen een aantal andere prachtige exemplaren, die ik als deelnemer fotografeerde. Van de Volvo van Rob Pot (begeleider reprografie) heb ik toen nog eens een schilderij gemaakt. Deze auto verkocht hij later aan de cineast George Schouten.

Leon Bouter:
Leon Bouter was een excentrieke begeleider mode, maar vooral ook beeldhouwer (zie wikipedia). Ik portretteerde hem toen hij in de kantine zijn koffie dronk. Later na hem, was Cargelli een klassiekere begeleider mode, waar ik toen als deelnemer nog mee deed in een modeshow.