Lia Harkes

Lia Harkes

deelnemer van 1974 – 1980

Na haar opleiding werkte Lia Harkes als beeldend kunstenaar in de disciplines schilderen, grafisch en film. Haar schilderijen werden aangekocht door het rijk, gemeentes en particulieren. Ook maakte zij installaties met film, geluid en licht en groeide uit tot multimedia kunstenaar.

Samen met de kunstenaar Peter ten Wolde realiseerde zij, in opdracht, grootschalige tijdelijke installaties in de openbare ruimte. Deze ‘immersive’ installaties werden ontworpen voor een specifieke omgeving, waarbij het publiek omringd werd door water, licht, laser, film, video, geluid en ruimtelijke constructies. Zo’n 70.000 tot 80.000 bezoekers bezochten deze installaties.

Haar autonome werk (video’s, schilderijen en installaties) wordt regelmatig geëxposeerd in galeries en op locatie.- Daarbij zit ze dicht op de huid van haar karakters; haar figuren bewegen zich door geanimeerde landschappen. In haar werk zoomt ze met een knipoog in op actuele maatschappelijke vraagstukken. Zij is werkend kunstenaarslid van Pulchri Studio Den Haag en van Arti en Amicitiae in Amsterdam.

Zie ook: www.liaharkes.nl