De exposities

De exposities

Pulchri Studio: de Vrije Academie

De drie bovenzalen van Pulchri Studio laten een reconstructie van de Vrije Academie uit de jaren vijftig, begin jaren zestig zien, met werk van kunstenaar-docenten zoals Livinus van de Bundt (lichtkunst), Kees Andrea, Jan van  Heel, Ferry Slebe, Co Westerik, Willem Schrofer, Paul Citroen, Ber Mengels, Nol Kroes (schilderkunst), Herman Berserik (illustratie), Rudi Rooijackers (beeldhouwkunst), Aat Verhoog (grafiek), Aart van den IJssel (ijzerplastieken), Victor Meeussen en Ed van Wijk (fotografie).

Waar
Pulchri Studio
Lange Voorhout 15, Den Haag
Wanneer
12 juni t/m 4 juli 2021
Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 12.00 uur – 17.00 uur
Toegang
Gratis

 

Haagse Kunstkring: Psychopolis

In de Haagse Kunstkring staat Psychopolis centraal de Vrije Academie van eind jaren zestig, de jaren zeventig en tachtig in de De Gheijnstraat met wandvullend fotomateriaal, geluid en film, posters, brochures en Psychopoliskranten, blues en elektronische muziek. Installaties en performances van hedendaagse Haagse kunstenaars tonen aan dat het Psychopolis-gedachtegoed nog altijd leeft.
Er is werk te zien van kunstenaar-docenten als George Lampe, Nol Kroes, Wil Bouthoorn, Gerard Verdijk, Jan Sierhuis en Anton Martineau wordt getoond (abstract en figuratief), keramiek van Jan Snoeck, lithografie van Georg Hadeler, de Beatles-film Yellow Submarine van docent Heinz Edelmann. En werk van studenten als Jan Andriesse, Rob van Koningsbruggen en Hans Citroen. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor theater en film, installaties en performance, mode, textiel, lassen en de vele grensverleggende projecten, zoals in de Leidse Pieterskerk, de Haagse Elandstraat en het ‘verzendprojekt’ van Gust Romijn.

Waar
Haagse Kunstkring
Denneweg 64, Den Haag
Wanneer
5 juni t/m 25 juli 2021
Openingstijden
Woensdag t/m vrijdag van 12.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 uur – 17.00 uur
Toegang
Gratis

Grey Space

10 juli t/m 31 juli

De derde expositie vindt plaats in The Grey Space aan de Paviljoensgracht 20, waar de Vrije Academie vanaf 1989 was gevestigd.

Moderne kunstenaars laten zien hoe het laagdrempelige en vrije kunstonderwijs van toen nog relevant is voor de kunst en het kunstonderwijs van nu.

Waar
The Grey Space
Paviljoensgracht 20, Den Haag
Wanneer
Opening: zaterdag 10 juli 2021