Performances

Concert: Hero Wouters & Bianca Holst

Datum: zaterdag 10 juli 2021
Locatie: The Grey Space, Paviljoensgracht 20, Den Haag

Componist en filmmaker Hero Wouters was begeleider Sonologie op de Vrije Academie. Hij volgde begeleider Michel Waisvisz op na diens vertrek. Hero Wouters laat zijn instrumentarium van oude en nieuwe synthesizers horen en creëert daarmee een magistrale en magische wereld die zich aan de controle van vooropgezette denkpatronen ontworstelt. De fascinatie voor eigenzinnigheid en de transformatie van onvermijdelijke missers zijn een terugkerend thema in zijn werk.

Musisch kunstenaar Bianca Holst (muziek, poëzie en theater) studeerde film en filmgeluid aan de Vrije Academie en doorliep de Toneelschool in Amsterdam. Ze begeleidt haar Voice-art en poëzie op de Animoog-synthesizer voor iPad en op de Kotamo. Haar Eco Art Ambient beweegt organisch van theatraal naar meditatief. Ze vervoert je van innerlijk landschap naar onbekend terrein.

Hero Wouters en Bianca Holst hebben elkaar leren kennen op de Vrije Academie-Psychopolis en werken sindsdien nauw samen. Zie meer info op http://www.stichting.com of http://www.herowouters.nl en http://www.biancaholst.nl

Work in progress: Ode aan de Vrije Academie

Startdatum: zaterdag 10 juli 2021
Einddatum: zaterdag 31 juli 2021
Locatie: The Grey Space, Paviljoensgracht 20, Den Haag

Lichel van den Ende neemt in de maand juli zijn intrek in The Grey Space om daar te werken aan een Ode aan de Vrije Academie. Deze ode wil Lichel graag samen met zoveel mogelijk oud-deelnemers brengen. Voor de verschillende projecten vraagt hij het volgende:

  • Stuur of breng een lapje stof van ca 25×25 met daarop ter grootte van een bierviltje je naam en jaartaldat je op de Academie zat.
  • Stuur of breng je visitekaartje.
  • Stuur een verhaal over de Vrije Academie (wat heb je er beleefd, wat heb je er ervaren, wat heb je er gedaan), maximaal één A4.

ALLES MAG!
Eén item opsturen of meerdere items. Echt alles mag. Lichel gebruikt de items voor het maken van wearable art. Op zaterdag 31 juli 2021 is er een performance waar onder meer de drieluik Ode aan de Vrije Academie getoond wordt.

Lichel zit in de The Grey Space van 10 t/m 31 juli 2021 van woensdag t/m zondag tussen 12.00 – 17.00 uur. Kom langs, eet een kersenbonbon en kijk …of doe mee! Je bent vanaf zaterdag 10 juli van harte welkom mee te werken aan de projecten.

Natalia Papaeva

Datum: zondag 11 juli 2021
Locatie: The Grey Space, Paviljoensgracht 20, Den Haag

Ode aan de Vrije Academie

Datum: zaterdag 31 juli 2021

Een performance waar onder meer de drieluik Ode aan de Vrije Academie van Lichel van den Ende getoond wordt.

Lichel van den Ende heeft van 10 t/m 31 juli 2021 zijn intrek genomen in The Grey Space van woensdag t/m zondag tussen 12.00 – 17.00 uur. Kom langs, eet een kersenbonbon en kijk … of doe mee! Met een spetterende performance sluit hij vandaag zijn pop-up atelier af.

Ruben La Cruz geeft je de mogelijkheid afstand te doen van een woord. Op 31 juli worden deze woorden ceremonieel ten grave gedragen.

Hero Wouters en Bianca Holst doen een performance.