Een enorme bevrijding

– door Cea Maat –

In de jaren 1997 tot en met 1980 was ik bij de Vrije Academie. Na een medische studie van 8 jaar snakte ik ernaar om het creatieve in mij een kans te geven. Dankzij George Lampe en de Vrije Academie kreeg ik daar de kans toe.

George Lampe zijn ochtenden “idee ontwikkeling” waren heel inspirerend en verder was ik blij veel te kunnen model tekenen wat ik graag bij Peter Gentenaar deed omdat hij als docent op mij gang bracht.

Vervolgens ben ik bij het litho lokaal blijven steken. Daar heb ik 3 jaar lang litho’s gemaakt. Georg Hadeler gaf je alle kansen om te experimenteren. Geen schattige plaatjes wilde ik maken maar iets hogers, iets naar het abstracte toe? Ik werkte er van ’s morgens vroeg tot sluitingstijd en kreeg er maar geen genoeg van. Voor mij was de Vrijheid van de Academie een enorme bevrijding.

Wolkenstudie, brekende hemel, 2004
Wolkenstudie, brekende hemel, 2004