In mantelpak Sylvie Vartan natekenen

– door Gerda van Drunen –

“Tussen 1966 en 1968 volgde ik lessen modeltekenen bij Wil de Boer op donderdagavond.

Het was eind 1966, dat ik op een avond, tot mijn verrassing – ja, zo ging dat toen – een telegram kreeg van de academie of ik mee wilde doen aan het veelbekeken tv-programma Fanclub van de VARA.
Dus ging ik gekleed in mantelpak (ja, ja) met nog twee andere cursisten naar studio Bellevue in Amsterdam, waar de opname zou worden gemaakt. De bedoeling was om Sylvie Vartan (de ex van de vorig jaar overleden rockster Johnny Halliday) tijdens haar optreden na te tekenen. De kijkers mochten per een briefkaart (wie kent die nog?) aangeven op wie ze stemden.
Heb veel artiesten gezien, o.a Sonja Barend, Martine Bijl, Boudewijn de Groot, ZZ en de Maskers, Eric Burdon and the Animals, etc.

Na enkele weken werd ik weer gebeld door de VARA: ik had gewonnen. Dus weer naar Amsterdam om de prijs (een LP en een vaantje) in ontvangst te nemen van Judith Bos, de presentatrice. Alles bij elkaar een hele leuke ervaring, en een eer Sylvie Vartan te mogen tekenen.”
Judith Bos en Gerda van Drunen
Judith Bos en Gerda van Drunen